Black Friday od 26.11.24 do 1.12.204 BF2024

EMPOT: Patentovaná nádoba na přípravu kávy

066_Empot mit Dampf_1

EMPOT je patentovaná nádoba na přípravu kávy – vyvinutá pro Vás a Váš každodenní bezkonkurenční požitek z kávy. Umožňuje Vám připravit si Vaši kávu v krátkém čase, jednoduše a bez mechanických nebo chemických pomůcek.

Jeho tajemstvím spočívá v jednoduchosti. Samotná interakce výběrové kávy a čisté vody ve speciálně tvarované a chuťově neutrální keramické nádobě vede k rozvinutí nejjemnějších chutí. Všechny chuťové a hygienické vlivy konvenčních způsobů přípravy jsou proto vyloučeny.

Prožít kávu vyžaduje, stejně jako u vína, velké porozumění pěstitelských oblastí a lidí, kteří stojí individuálně za každou značkou od výsadby až po požitek z kávy. Vášeň pro kávu dnes vyžaduje od milovníků kávy mnohem více obětavosti a nasazení než víno, jak v současnosti rozvíjející se kulturní bohatství požaduje.

EMPOT si stanovil za cíl otevřít lidem s nadšením pro rozmanitost a hloubku kávy nové dimenze. Zušlechtěný rukou zkušených farmářů a mistrů pražíren dělá EMPOT kávu, tu úžasnou přírodní plodinu, zcela novým zážitkem. Pokud milovníci kávy poznají jednotlivého pěstitele kávy, pěstitelskou oblast, odrůdu kávových zrnek a pražírnu podle chuti, pak je tohoto cíle dosaženo. To odlišuje skutečné znalce kávy od běžných spotřebitelů kávových nápojů.

Pokud jste připraveni jít tímto směrem, otevřou se milionům pěstitelů kávy zcela nové cesty k zákazníkům. Rozvíjející se možnosti podporují přirozené a stabilní pěstování. Především to ale umožňuje všem milovníkům kávy poznat zcela nový požitek.

056_Empot

Kávové odrůdy

Na celém světě existuje asi 6 odrůd kávových zrn různé kvality, z nichž se dnes stala především kávová odrůda Arabica a Robusta nejoblíbenější a nejvýznamnější.

V dnešní době se kávová zrna pěstují a kultivují na tisících pěstebních ploch a oblastech asi 20 zemí. Každá z pěstitelských oblastí má velký vliv na rozvoj individuální kvality a chuti. Ať již půda, sluneční záření, srážky, teplota, nadmořská výška a vlhkost, to jsou nejrůznější podmínky mikroklimatické kultivace, které jsou rozhodující pro chuťové vlastnosti kávových zrn každého ročníku.

Miliony lidí nejrůznějších původů utvářejí svou každodenní svědomitou výsadbou, péčí, sklizní, sušením a tříděním individuální kvalitu a intenzitu chuti každého jednotlivého sáčku kávových zrn. Zkušení mistři pražení si mohou zvolit patřičný proces pražení, přizpůsobený speciální sklizni zrn. Teprve tímto se na konci celého řetězce rozvine rozmanitost chutí pro gurmány. Každá sklizeň je díky své individuální oblasti pěstování a pečlivému zpracování jedinečná.

Výsledkem je téměř nekonečná rozmanitost chutí a chuťových požitků, které jsou originální, nebyly ničím ovlivněny a jsou srovnatelné pouze díky způsobu přípravy EMPOT.