Pokud jste připraveni jít tímto směrem, otevřou se milionům pěstitelů kávy zcela nové cesty k zákazníkům. Rozvíjející se možnosti podporují přirozené a stabilní pěstování. Především to ale umožňuje všem milovníkům kávy poznat zcela nový požitek.
Kávové odrůdy
Na celém světě existuje asi 6 odrůd kávových zrn různé kvality, z nichž se dnes stala především kávová odrůda Arabica a Robusta nejoblíbenější a nejvýznamnější.
V dnešní době se kávová zrna pěstují a kultivují na tisících pěstebních ploch a oblastech asi 20 zemí. Každá z pěstitelských oblastí má velký vliv na rozvoj individuální kvality a chuti. Ať již půda, sluneční záření, srážky, teplota, nadmořská výška a vlhkost, to jsou nejrůznější podmínky mikroklimatické kultivace, které jsou rozhodující pro chuťové vlastnosti kávových zrn každého ročníku.
Miliony lidí nejrůznějších původů utvářejí svou každodenní svědomitou výsadbou, péčí, sklizní, sušením a tříděním individuální kvalitu a intenzitu chuti každého jednotlivého sáčku kávových zrn. Zkušení mistři pražení si mohou zvolit patřičný proces pražení, přizpůsobený speciální sklizni zrn. Teprve tímto se na konci celého řetězce rozvine rozmanitost chutí pro gurmány. Každá sklizeň je díky své individuální oblasti pěstování a pečlivému zpracování jedinečná.
Výsledkem je téměř nekonečná rozmanitost chutí a chuťových požitků, které jsou originální, nebyly ničím ovlivněny a jsou srovnatelné pouze díky způsobu přípravy EMPOT.