Cascara - čaj z kávových třešní

Cascara neboli kávový čaj má lahodnou nasládlou chuť a příjemné aroma. Pochází ze slupek 100% kávy Arabica rostoucí v Peru. Kávové bobule se sbírají ručně a jsou pečlivě tříděné, proto je cascara od společnosti PachaMama v prvotřídní kvalitě.

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Zvolte variantu
216 Kč 359 Kč od 216 Kč 192,86 Kč bez DPH 320,54 Kč bez DPH od 192,86 Kč bez DPH 432 Kč / 100 g 299,17 Kč / 100 g
Cascara - čaj z kávových třešní
Kaffee kirschen 120g 0.1
BIO BEZ CUKRU

Nejedná se však o žádnou novinku, čaj z kávových třešní se vyrábí ze sušené dužiny již po staletí. A tradiční pěstitelé kávy moc dobře vědí, proč ho pijí. Pokud jde o chuť, nemá cascara s kávou nic společného. Chuť čaje je sladká, ovocná, se zemitými tóny, které doprovází jemné nuance ibišku, šípku, třešní, tabáku a rybízu. Cascara je zajímavou změnou v každodenní konzumaci kávy a skvělou alternativou k běžné kávě hlavně v letním období, kdy potřebujete povzbudit a zároveň osvěžit. Cascaru lze též pít jako ledový nápoj.

#ShowMore#

Cascara je bohatá na antioxidanty, konkrétněji polyfenoly, které mají příznivé účinky na podporu imunity. Také obsahuje draslík, vitamin E a B2. Přímo pozoruhodný je i obsah železa, dokonce se uvádí, že cascara obsahuje třikrát více železa než špenát. Obecně se cascara považuje za povzbuzující nápoj, která pozitivně ovlivňuje náladu, navodí příjemný spánek či eliminuje stres. A to nejlepší na konec – zpomaluje stárnutí. Zkrátka pokud sáhnete po cascaře nemůžete udělat chybu.

Přítomnost kofeinu

Kávové třešně jako obal kávového zrna samozřejmě obsahují i kofein, který působí jako ochrana zrna uvnitř. A tady stojí za zmínku jedna zajímavost. V dužině je podstatně více kofeinu než v samotném zrnu, ale na 1 kg čaje z kávových třešní je potřeba usušit 14 kg dužiny. Ve výsledku je tak množství kofeinu v hotovém šálku cascary nižší než v šálku kávy. Pro lepší představu – šálek klasického espressa obsahuje přibližně 77 mg kofeinu. Oproti tomu 100 ml čaje z cascary obsahuje podle analýzy laboratoře VŠCHT v Praze v průměru 11,4 mg. Přesto díky svému pestrému složení působí jako povzbuzující nápoj.

Příprava cascary

Do šálku o objemu 250 ml vložte 1 až 2 polévkové lžíce cascary, zalijte vroucí vodou a nechte 6–8 minut louhovat. S množstvím a časem můžete experimentovat podle vaší chuti. Čím delší je doba louhování, tím silnější je chuť. 

Cascaru můžete podávat teplou i vychlazenou s kostkami ledu. U ledového čaje je lepší louhovat déle nebo použít více cascary pro přípravu čaje, protože po přidání kostek ledu se čaj opět rozředí. Někteří pěstitelé si do kávového čaje také přidávají zázvor, skořici nebo kardamom, záleží jen na vaší fantazii.

Cascara je vhodná i pro French press.

5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IK Avatar autora | 8.11.2022
Dobrý čaj se zemitou chutí.
5
ŠH Avatar autora | 17.10.2022
Čaj je velmi chutný, určitě objednám znovu
5
P Avatar autora | 17.8.2022
Byl jsem mile překvapen chutí. Výrazná ovocná chuť. Doporučuji ochutnat.
5
ŠB Avatar autora | 8.8.2022
Vypadá to dobře. Určitě objednám znovu. Zdá se mi, že se dá pít i studený i připravit jako studený nápoj.
5
MJ Avatar autora | 16.6.2022
Osvěžující čaj netradiční chutě a vůně, po prvním doušku jsem si ho zamilovala.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty