Kolumbie bez kofeinu jemně mletá
Konečně kvalitní káva bez kofeinu! To je naše 100% Arabica z Kolumbie. Jemná aromatická káva. Okouzlí Vás tóny oříšků a čokolády. V šálku je káva vyvážená, lehce nasládlá chuť s příchutí karamelu a cukrové třtiny.
Pro naše příznivce i jemně mletá varianta.
Skutečnost, že byl odstraněn kofein, nemá žádný vliv na jemný charakter a úžasnou chuť této ručně pražené bezkofeinové kávy Kofí.
Bezkofeinová káva z Kolumbie, 100% jemná aromatická Arabica. Okouzlí Vás tóny oříšků a čokolády. V šálku je káva vyvážená, lehce nasládlá chuť s příchutí karamelu a cukrové třtiny. Je vhodná pro všechny druhy přípravy kávy.
A jak se kávová zrna zbavují kofeinu?
Naše bezkofeinová káva se vyrábí šetrným procesem metodou cukrové třtiny, která pracuje pouze s přírodními rozpouštědly kofeinu a bez tlaku. Je proto velmi šetrná a zároveň zachová bohatou chuť kávy. O celém procesu si můžete přečíst níže…
#ShowMore#
Metoda cukrové třtiny
Takzvaná metoda "cukrové třtiny" je metoda dekofeinizace, která pracuje pouze s přírodními rozpouštědly a bez tlaku. Je proto velmi šetrná a velmi dobře snášená. Základem rozpouštědla je cukrová třtina, která často roste v některých oblastech pěstování kávy, například v Kolumbii. K výrobě rozpouštědla pro kofein se fermentuje melasa na bázi cukrové třtiny. Tímto procesem vzniká etanol, který se smísí s kyselinou octovou a vznikne ethylacetát. Aby se zelená káva zbavila kofeinu, nejprve se znovu spaří, aby se otevřely póry. Poté se do kávy přidá směs ethylacetátu a vody, která kofein rozpustí. Kofein se oddělí a přefiltruje, poté se zelená káva zbavená kofeinu znovu spaří, aby se odstranily zbytky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva bez kofeinu |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.