La Para Peru zrnková káva KOFISHOP
Zrnková peruánská káva má velmi příjemné aroma a nabízí vyváženou chuť s minimální aciditou. Celý proces pěstování i zpracování kávy je zcela ekologický a káva se tak právem pyšní označením BIO a FAIR TRADE.
Co byste měli vědět
Země původu: Peru
Složení: 100% Arabica
Zpracování: ruční sběr, metoda mokrého zpracování
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu v neprodyšné nádobě.
#ShowMore#
Silná a vyvážená káva z Peru
Peru je třetím největším státem Jižní Ameriky a pěstování kávovníků se zde věnují od 18. století. Malá kávová políčka se nacházejí v lesních oblastech a v těžko dostupném terénu. Právě z tohoto důvodu je největší část celé produkce kávy v bio kvalitě. Kávové plantáže se zde dědí po generace a někteří místní farmáři jsou potomky samotých Inků.
Káva z Peru nabízí dokonale vyvážený chuťový profil s jemným aroma a lehkou pěnou. Vyniká svojí lehkostí a jemnými tóny kakaa a karamelu. Acidita je u této kávy velmi nízká.
Šetrné zpracování
Plody kávovníků lze svým vzhledem přirovnat k třešním. Mají podobnou barvu i velikost. Rozdíl je v tom, že u bobulí kávy nás zajímá hlavně jádro neboli zrno, přesněji řečeno dvě kávová zrnka ukrytá pod pevnou slupkou. Bobule kávovníku se sbírají ručně a jsou zpracovány takzvanou mokrou metodou. Nasbírané plody se nasypou do vody, nekvalitní bobule se drží na hladině, zatímco kvalitní klesají ke dnu. Poté se bobule musí protlačit drticími plechy, aby se uvolnila kožovitá slupka, která ukrývá dvě světle zelená kávová zrnka. Dále následuje proces fermentace a sušení.
Naše káva pochází z jedněch nejlepších plantáží na světě. Tam se jí daří v nejlepších klimatických a geologických podmínkách. Abyste však získali dokonalou kávu v šálku, je zapotřebí mnoha lidských vlivů. Pražení je kombinací řemesla a umění, při nichž se zapojují všechny smysly. Charakter i skvělé vlastnosti kávy se mohou rozvinout během 15–22 minut pomalým, šetrným pražením při nízkých teplotách.
Správná příprava
Chuť a prožitek z kávy také ovlivňuje způsob přípravy a správná konvička. Kávu namelte na požadovanou hrubost. Na jeden šálek kávy použijte alespoň 1,5–2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Tu pak zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.
Nejvhodnější použití: Empot konvička, filtrovaná káva, French Press
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.