La Para Peru zrnková káva KOFISHOP

Zrnková peruánská káva má velmi příjemné aroma a nabízí vyváženou chuť s minimální aciditou. Celý proces pěstování i zpracování kávy je zcela ekologický a káva se tak právem pyšní označením BIO a FAIR TRADE.

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
226 Kč 409 Kč 827 Kč od 226 Kč 201,79 Kč bez DPH 365,18 Kč bez DPH 738,39 Kč bez DPH od 201,79 Kč bez DPH 90,40 Kč / 100 g 81,80 Kč / 100 g 82,70 Kč / 100 g
La Para Peru zrnková káva KOFISHOP
La Para Peru
BIO FAIR TRADE

Co byste měli vědět 

Země původu: Peru
Složení: 100% Arabica
Zpracování: ruční sběr, metoda mokrého zpracování
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu v neprodyšné nádobě.

#ShowMore#

Silná a vyvážená káva z Peru

Peru je třetím největším státem Jižní Ameriky a pěstování kávovníků se zde věnují od 18. století. Malá kávová políčka se nacházejí v lesních oblastech a  v těžko dostupném terénu. Právě z tohoto důvodu je největší část celé produkce kávy v bio kvalitě. Kávové plantáže se zde dědí po generace a někteří místní farmáři jsou potomky samotých Inků.

Káva z Peru nabízí dokonale vyvážený chuťový profil s jemným aroma a lehkou pěnou. Vyniká svojí lehkostí a jemnými tóny kakaa a karamelu. Acidita je u této kávy velmi nízká.

Šetrné zpracování

Plody kávovníků lze svým vzhledem přirovnat k třešním. Mají podobnou barvu i velikost. Rozdíl je v tom, že u bobulí kávy nás zajímá hlavně jádro neboli zrno, přesněji řečeno dvě kávová zrnka ukrytá pod pevnou slupkou. Bobule kávovníku se sbírají ručně a jsou zpracovány takzvanou mokrou metodou. Nasbírané plody se nasypou do vody, nekvalitní bobule se drží na hladině, zatímco kvalitní klesají ke dnu. Poté se bobule musí protlačit drticími plechy, aby se uvolnila kožovitá slupka, která ukrývá dvě světle zelená kávová zrnka. Dále následuje proces fermentace a sušení.

Naše káva pochází z jedněch nejlepších plantáží na světě. Tam se jí daří v nejlepších klimatických a geologických podmínkách. Abyste však získali dokonalou kávu v šálku, je zapotřebí mnoha lidských vlivů. Pražení je kombinací řemesla a umění, při nichž se zapojují všechny smysly. Charakter i skvělé vlastnosti kávy se mohou rozvinout během 15–22 minut pomalým, šetrným pražením při nízkých teplotách.

Správná příprava

Chuť a prožitek z kávy také ovlivňuje způsob přípravy a správná konvička. Kávu namelte na požadovanou hrubost. Na jeden šálek kávy použijte alespoň 1,5–2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Tu pak zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.

Nejvhodnější použití: Empot konvička, filtrovaná káva, French Press

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty