Kaffa - BIO Etiopie zrnková výběrová káva MURNAU
Kaffa obsahuje 100% kávu Arabica, konkrétně původní nezmutovanou odrůdu Heirloom. Tato zrnková káva má svůj původ v Etiopii, kde se pěstuje na jedněch z nejstarších plantáží světa. Pražení se ujala vyhlášená německá pražírna v Murnau - Murnauer Kaffeerösterei, která je zárukou kvality a toho nejlepšího prožitku z kávy.
DE-ÖKO001
Co byste měli vědět
Země původu: Etiopie
Složení: 100% Arabica, odrůda Herloom
Zpracování: ruční sběr, metoda suchého zpracování (natural)
Doporučený způsob přípravy: Aero Press, French Press, automatické kávovary, pákové kávovary
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu v neprodyšné nádobě.
#ShowMore#
Pražírna v Murnau - Murnauer Kaffeerösterei si dává záležet nejen na kvalitě pražení, ale i na přímém obchodování. Nejsou jí lhostejné příběhy lidí, kteří kávu pěstují a sami ručně sbírají. V Etiopii najdeme tradiční farmy, které jsou zde ukryté v horských lesích a zaměřují se na pěstování té nejkvalitnější kávy Arabica.
Silná káva s bohatým aroma
Etiopie se nachází ve východní Africe. Tento kontinent je právem považován za kolébku kávovníku. Nejznámější a nejlepší odrůdy v této zemi pocházejí převážně z jižní oblasti Sidamo. V Etiopii je známo až kolem 5000 odrůd. Takové množství nemůže žádná jiná pěstitelská oblast nabídnout.
Mezi nimi je kaffa jednoznačně jednou z nejlepších svého druhu. A kromě typických etiopských vlastností má i pár speciálních aromat. V každém doušku kávy ucítíte jemné nuance mléčné čokolády, ovoce a nugátu. Odrůda Herloom je označení pro původní nezmutové odrůdy, které se upřednostňují pro jejich silně aromatickou a nezaměnitelnou chuť.
Káva a požitek z ní jsou v Etiopii důležitou součástí kultury a každodenní rutiny. Málokterá jiná země oceňuje zrnko natolik, že mu dokonce zasvětila vlastní kávový rituál.
Suchá metoda zpracování
Tato kávová zrna vyrostla v těch nejlepších podmínkách a i při zpracování se s kávovými zrny pracuje s láskou a úctou k přírodě. Zrna jsou v tomto případě zpracovávána takzvaným suchým způsobem, označovaným též „natural“. Při pečlivém sběru a sušení nabízí káva zpracovaná suchou metodou „plnější tělo“, výborné aroma a sladkou chuť.
Na rozdíl od „mokrého zpracování“ se při tomto procesu suší celé kávové třešně včetně dužiny a slupky. Ačkoliv je metoda levnější, vyžaduje specifické klimatické podmínky k dostatečně rychlému vysušení kávových plodů. Kávoví mistři věří, že tato nejstarší metoda zpracování má potenciál vytvořit tu nejkvalitnější kávu. Navíc se jedná o nejekologičtější metodu zpracování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.