Úžasná směs zrnkové kávy KOFISHOP
Úžasná směs zrnkové kávy je složená z vybraných druhů káv Arabica ze Střední Ameriky a Afriky. Díky různorodému původu kávových zrn a nadmořských výšek vznikla tato osobitá směs s nezaměnitelnou chutí. Silná káva, která vás nezklame svým temperamentem a která je vhodná pro každou příležitost.
Co byste měli vědět
Země původu: Brazílie, Kolumbie, Guatemala, Etiopie a Uganda
Složení: 100% Arabica – směs klasických odrůd
Zpracování: ruční sběr, metoda mokrého zpracování
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu v neprodyšné nádobě.
#ShowMore#
Úžasná směs kávy pro nevšední den
Úžasná směs zrnkové kávy vznikla kombinací vybraných zrn pocházejících z Brazílie, Kolumbie, Guatemaly, Etiopie a Ugandy. Díky různorodosti jednotlivých podnebních podmínek vznikla tato výjimečná středně silná káva s jedinečným aroma a jemnou pěnou, která vám připomene „starou dobrou kávu“, kterou si pamatujete. V každém doušku ucítíte jak kořeněné tóny, tak i smyslnou a jemnou čokoládu.
Šetrné zpracování
Kromě zeměpisné polohy pěstitelské země mají na kvalitu vliv faktory, jako je podnebí, způsob sklizně, způsob zpracování, jakož i čištění, třídění podle velikosti bobů a skladování. Plody kávovníků lze jejich vzhledem přirovnat k třešním. Mají podobnou barvu i velikost. Rozdíl je v tom, že u bobulí kávy nás zajímá hlavně jádro neboli zrno, přesněji řečeno dvě kávová zrnka ukrytá pod pevnou slupkou.
Bobule kávovníku se sbírají ručně a jsou zpracovány takzvanou mokrou metodou. Nasbírané plody se nasypou do vody, nekvalitní bobule se drží na hladině, zatímco kvalitní klesají ke dnu. Poté se bobule musí protlačit drticími plechy, aby se uvolnila kožovitá slupka, která ukrývá dvě světle zelená kávová zrnka. Dále následuje proces fermentace a sušení.
Abyste získali dokonalou kávu v šálku, je zapotřebí mnoha lidských vlivů. Všechny kroky vyžadují péči, zkušenosti a nadšení. Charakter i skvělé vlastnosti kávy se mohou rozvinout během 15–22 minut pomalým, šetrným pražením při nízkých teplotách.
Správná příprava
Chuť a prožitek z kávy také ovlivňuje způsob přípravy a správná konvička. Kávu namelte na požadovanou hrubost. Na jeden šálek kávy použijte alespoň 1,5–2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Tu pak zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.
Nejvhodnější použití: Empot konvička, filtrovaná káva, French Press
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.