Nossa Senhora - BIO Brazílie výběrová zrnková káva MURNAU
Nossa Senhora obsahuje 100% kávu Arabica, konkrétně se jedná o odrůdu Mundo Novo. Zrnková káva z Brazílie má jedno společné, charakterizuje ji velmi nízká acidita s příjemnými nuancemi čokolády a ořechů. Pražení se ujala vyhlášená německá pražírna v Murnau - Murnauer Kaffeerösterei, která je zárukou kvality a toho nejlepšího prožitku z kávy.
DE-ÖKO-001
Co byste měli vědět
Země původu: Brazílie - Minas Gerais
Složení: 100% Arabica, odrůda Mundo Novo
Zpracování: ruční sběr, metoda suchého zpracování (natural)
Doporučený způsob přípravy: Aero Press, French Press, automatické kávovary, pákové kávovary
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu v neprodyšné nádobě.
#ShowMore#
Káva, která má jméno
Pražírna v Murnau - Murnauer Kaffeerösterei si dává záležet nejen na kvalitě pražení, ale i na přímém obchodování. Nejsou jí lhostejné příběhy lidí, kteří kávu pěstují a sami ručně sbírají. Proto se i vy můžete seznámit s pěstiteli této kávové lahůdky. Kávová zrna pocházejí z rodinné plantáže manželů Gisele a Ricarda Resende, kteří jsou hrdí na svoji oblíbenou kávu. Jejich vynikající Arabica je mezinárodně známá v kávovém světě. Jejich plantáž se nachází uprostřed panenské přírody v úrodné oblasti Trinagulo Mineiro (kraj Minas Gerais) a je obhospodařována podle přísných ekologických směrnic.
Suchá metoda zpracování
Tato kávová zrna vyrostla v těch nejlepších podmínkách a i při zpracování se s nimi pracuje s láskou a úctou k přírodě. Zrna jsou v tomto případě zpracovávána takzvaným suchým způsobem, označovaným též „natural“. Při pečlivém sběru a sušení nabízí káva zpracovaná suchou metodou „plnější tělo“, výborné aroma a sladkou chuť.
Na rozdíl od „mokrého zpracování“ se při tomto procesu suší celé kávové třešně včetně dužiny a slupky. Ačkoliv je metoda levnější, vyžaduje specifické klimatické podmínky k dostatečně rychlému vysušení kávových plodů. Kávoví mistři věří, že tato nejstarší metoda zpracování má potenciál vytvořit tu nejkvalitnější kávu. Navíc se jedná o nejekologičtější metodu zpracování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.